martes, 27 de noviembre de 2012

Redacció valencià

Una chica invita per error a milers de persones per a la seua festa d'aniversari.
Merthe una xica d'Holanda que viu al nort d'Amsterdam en una localitat cridada Haren, d'uns 2000 habitants.

Merthe va organitzar la seua festa d'aniversari dels 16 anys per facebook, la xica sense adonarse no va posar que l'acte era privat i el va enviar a 4000 persones, d'aquells invitats van anar tots.

Aquest acte va provocar el caos en la localitat de Haren, ja que la policia va haver de acordonar la zona i va evaquar a la família de Merthe.

Alguns dels joves es van enfadar i la pagaren amb la policia i va haver 34 arrestats i 36 ferits, entre aquestos els mateixos policies.

I amb aquesta història ens preguntem si diríeu alguna cosa del vostre aniversari per internet, ho tenim clar ¡NO!
La gent es pot equivocar i de fet és el que li va passar a Merthe, però nosaltres pensem que la próxima vegada podria mirar millor a qui convida en el seu 17 aniversari, esperem que siguen almenys 2000 persones, perqué si altra vegada són 4000 el poble de Haren desapareix per complet.

Però anem a deixar-ho en què va ser un error. El que no va ser un error, van ser aquells que es van posar violents, tots bojos a pagar-ho amb la policia, i pobra policia que açí no té la culpa de res.

Els adolescents cada vegada utilitzen més la violència, a més que els ix per rés. Qué els importa emborraxar-se en les seues cases, per qué han de desplaçar-se fins Haren i quan els fastidien la festa agafar i posar-se violents.

El que passa és que aquest món cada vegada està més boig i la gent jove que és el futur la que més.
Quan un d'aquestos joves aconseguisca treball i després el tiren, ¿Qué farà? ¿Com una persona civilitzada buscarà altre treball, o preferirà solucionar-ho amb la violencia?